- 1398/8/29
- 11554 نفر
کابینت های تمام چوب
- 1400/9/9
- 3418 نفر
کابینت های تمام چوب اصیلترین و قدیمیترین نوع کابینت آشپزخانه است که اغلب در خانههای مجلل و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد و زینت بخش فضای خانه و محیط طبخ غذا است.
از نظر کیفیت و زیبایی کابینتهای تمام چوب، در رتبهی بالاتری قرار گرفته اند و دوام و ماندگاری بیشتری داشته اند. با این وجود، کابینتهای چوبی از گذشته به عنوان یک متریال لوکس و قابل اعتنا در دکوراسیون منزل مورد توجه قرار گرفته است.
بهتر است این را هم بدانید که، وقتي چوب را براي ساخت کابينت آشپزخانه تان انتخاب کرديد، بايد تصميم بگيريد که از چه نوع چوبي مي خواهيد استفاده کنيد. از آنجا که چوب يک محصول طبيعي است، در بافت و رنگ متفاوت است و ممکن است بسته به نوع آن در دوام هم متفاوت باشد.
البته این را هم باید در نظر بگیرید!
به جز کابینت های تمام چوب، که از انواع مختلف درختان به دست میآیند، چند نوع متریال دیگر نیز وجود دارد که در پروسهی ساخت آنها، از مواد چوبی فرآوری شده استفاده میشود که در واقع نوعی شبه چوب هستند.
کابینت تمام چوب چیست ؟
کابینت تمام چوب اصیلترین و قدیمیترین نوع کابینت آشپزخانه است که اغلب در خانههای مجلل و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد و زینت بخش فضای خانه و محیط طبخ غذا است.
بطور معمول بدنه کابینت چوب از MDF درجه یک و بقیه قسمتها که شامل درب، ستون و سرستون، تاج و زیرچراغ از چوب و روکش چوب طراحی میشود.
بدلیل آسیب پذیر بودن چوب خام در برابر رطوبت و عوامل محیطی تمامی کابینتهای چوب طبیعی احتیاج به رنگ آمیزی دارند. روکش رنگ هم از سطوح چوبی محافظت می کند و هم باعث زیبایی بیشتر کابینت می شود.
عوامل موثر بر کیفیت کابینت های تمام چوب
مهمترین مسئله در مورد کابینت چوب طبیعی ظرافت و دقت در طراحی و رنگ آن است....
- ظرافت در طراحی و اجرا
- استفاده از چوب باکیفیت
- انتخاب رنگ مناسب
- انتخاب صفحه کابینت و یراق درجه 1
مقایسه کابینت تمام چوب با کابینت روکش چوبی؟
کابینت تمام چوب و کابینت روکش چوبی هردو زیر مجموعه کابینت سبک کلاسیک هستند و تفاوت آنها بیشتر در طراحی ظاهری است به عنوان مثال کابینت تمام چوب ستون های منبت کاری شده و درب چوبی دارد اما کابینتهای روکشی از ام دی اف خام و روکش چوبی ساخته می شوند.
کابینت های تمام چوب دارای ظاهر بسیار زیبایی هستند، اما این نوع از کابینت ها دارای قیمت های بسیار بالایی می باشند و مدت زمان زیادی برای آماده سازی و نصب آنها طول می کشد. این نوع از کابینت ها برای کسانی مناسب می باشد که خواهان ایجاد طرحی روستیک برای خانه خود هستند.
همچنین قسمت هایی مثل تاج و زیرچراغ در کابینت چوبی از چوب طبیعی ساخته می شود در صورتیکه این بخش ها در کابینت روکش چوب تمام ام دی اف است.
این نوع از کابینت ها جلوه ای زیبا و خیره کننده به آشپزخانه می دهند و مناسب برای دکوراسیون های کلاسیک نیز می باشند.
مزایای کابینت تمام چوب
در اینجا مزایای کابینت های چوبی را بیان خواهیم کرد و توضیح مختصری درباره هر مورد برایتان خواهیم داد.
1. طرح زیبای چوب
کابینت های چوبی بسیار زیبا می باشند و این زیبایی همیشگی است. زیرا چوب نقش و نگار چشم نوازی دارد و همواره نظر انسان را به خود جلب می نماید و با هر سلیقه سازگار می باشد، شاید یکی از دلایلی که اینقدر چوب را جذاب نموده است بافت های متفاوت انواع چوب ها با یکدیگر است.
در واقع شما دو بافت کاملا یکسان از چوب نمی توانید بیابید. لازم به ذکر است کابینت های تمام چوب می تواند به تنهایی ارزش هر خانه ای را بالا خواهد برد.
2. انطباق پذیری
چوب انعطاف پذیر است و می توان به روش های مختلف به آن طرح و شکل متنوعی داد که اصطلاحا می گویند چوب قابلیت ابزار خوری بالایی دارد.
در واقع کابینت را می توان در انواع مدل و طرح ساخت و دقیقا امکان سفارشی سازی آن بنا بر سلیقه کارفرما وجود دارد. کابینت های تمام چوب در شکل ها، اندازه ها و عمق های مختلفی ارائه می شوند و به شما کمک می کنند تا آشپزخانه یا حمامتان بسیار منحصر به فرد تر سازید.
3. دوام بالای چوب
همه ی کابینت های چوبی از یک نوع چوب ساخته نشده اند، بعضی از چوب ها دوام بالاتری نسبت به بقیه دارند. چوب های با کیفیت و گران قیمت، سال های بسیار زیادی عمر می کنند. برای مثال بلوط سفید عمر و دوام بالاتری نسبت به بلوط قرمز دارد.
4. تنوع کابینت های چوبی
چوب انواع مختلفی دارد که در قیمت، ظاهر و دوام باهم متفاوتند. تنوعی که در چوب وجود دارد باعث برتری آن نسبت به دیگر مواد برای ساخت کابینت می شود، به ویژه آنکه می توان چوب را به رنگ دلخواه خود در آورید.
5. هزینه نصب و تعمیر کمتر
ساخت و نصب کابینت های چوبی آنچنان به نیروی کار زیادی احتیاج ندارند و این به این معناست که شما می توانید حتی با ایجاد تغییرات بنا به سلیقه خود هزینه های کمتری برای نصب انها پرداخت کنید. برعکس، برای مثال نصب کابینت های فلزی نیازمند نیروی کار زیادی می باشد و به همین دلیل می تواند هزینه های بیشتری را به کارفرما تحمیل نماید.
6. قابلیت نصب انواع دستگیره و یراق آلات
با توجه به جنسی که چوب دارد، می توان انواع یراق آلات و دستگیره را بر روی آن نصب نمود. همین امر موجب زیبایی بیشتر کابینت های چوبی می شود.
معایب کابینت های تمام چوب
در اینجا معایب کابینت های چوبی را بیان خواهیم کرد و توضیح مختصری درباره هر مورد برایتان خواهیم داد.
1- امکان صدمه دیدن کابینت های چوبی با آب و یا هجوم حشرات از نقایص اصلی این نوع کابینت می باشد.
2- حشرات می توانند به چوب خیلی ساده تر از سایر مواد آسیب برسانند.
لازم به ذکر است بعضی از چوب ها آسیب پذیری بیشتری در مقابل آب وهجوم حشرات دارند. انتخاب چوب هایی مانند ساج و سرو که مقاومت بیشتری در مقابل این تهدیدات دارند می تواند کمک کننده باشد.
البته راهکارهایی برای نگهداری از کابینت چوب وجود دارد که باعث می شود آسیبی به کابینت نرسد.
راهکارهایی برای جلوگیری از حشرات موذی و نفوذ رطوبت
برای کاهش ریسک چنین مشکلاتی باید مراقب نشتی ها باشید و کابینت ها را تمیز و به دور از رطوبت نگه دارید و به طور منظم منزل خود را برای نشانه های حضور حشرات بررسی نمایید.
نگهداری غذا ها در ظرف های محکم و دور ریختن خوراکی ها به محض خراب شدنشان از حضور حشرات در آشپزخانه ی شما جلوگیری می کند. اگر حشرات چیزی برای خوردن نداشته باشند دلیلی برای ماندن نخواهند داشت.